Абитуриентският бал е едно от най-очакваните и незабравими събития в живота

...
Абитуриентският бал е едно от най-очакваните и незабравими събития в живота
Коментари Харесай

Балове 2023: Колко ще струва подготовката на абитуриентите?

Абитуриентският бал е едно от най-очакваните и незабравими събития в живота на всеки човек. Поради тази причина и подготовката за него е трескава и вълнуваща.

Всеки зрелостник се стреми и желае да наподобява безупречно в този ден. По този мотив взехме решение да проверим какъв брой би коствала подготовката на един зрелостник през 2023 година, предава Trafficnews.

Родители разясняват, че процесът по подготовката при момчетата е по-лесен, защото те не са толкоз претенциозни и за тях не се изискват грим, маникюр, публична прическа, бижута и аксесоари, които са доста значим детайл от цялостната визия на абитуриентките. Избирането на съвършената визия за девойките сигурно лишава повече време и съвсем двойно повече запаси, безапелационни са те.

Цената на абитуриентската рокля може да се дефинира и съгласно това дали е направена по поръчка или е подготвен модел. В случай, че желаеме да бъде направен модел по наш усет, то изработката на подобен би излязла по-скъпо. Цените на роклите варират от 500 до 2500 лв., според от това какво желаеме и дали са дизайнерски.

Същото важи и за костюмите за младежите, които започват от близо 500 лв., а някои надвишават даже 1500 лв. според от марката и дизайна. Сумата за обувки и чанта също се дефинира съгласно марката, дизайна и материята.

Оказва се, че изработката на грим и прическа също излиза с 20% по-скъпо от предходната година. Това разясниха пред медията ни пловдивски стилисти, които са повишили цените на услугите спрямо тези, които са предложили предходната година.

„ Продуктите, с които работим, са по-скъпи спрямо предходната година. Няма по какъв начин и цената за грим и прическа да остане същата. Гледаме да не вършим фрапантен скок в цените на препоръчаните от нас услуги, само че въпреки всичко растежът не остава неусетен от клиентите ни ”, заявяват експерти в сектора.

Според сложността и направата на прическата за бала цената може да варира от 70 до 200 лв..

„ Услугата се оскъпява в допълнение, в случай че клиентката няма гъста коса и е належащо да се прибавят екстеншъни, които да предадат компактност на самата прическа и тя да има приключен тип ”, прибавят те.

Гримът също съгласно претенциите на клиента излиза сред 100 и 200 лв., зависи дали се доверяваме на професионален гримьор, както и качеството на продуктите, с които работи. Поставянето на изкуствени мигли също оскъпява услугата с от 10 до 30 лв.. Предварително се изготвя и експериментален грим, който също излиза скъпо.

Освен подготовката за външния тип на зрелостниците, родителите би трябвало да плануват и много съществени сметки за фотосесия, видеозаснемане, наемане на първокласен автомобил и други екстри, които са напълно по избор и сигурно не са наложителни и бихме могли да спестим средства, в случай че се откажем от тях. Цените на кувертите в заведенията за хранене също варират, само че в множеството случаи той не е по-малко от 100 лв.. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР